Peter Öberg version 2.0

« Tillbaka

onsdag 24/09/2014

En ny version av Peter Öberg som orienterare är på väg att växa fram. Förhoppningen är att Peter Öberg version 2.0 skall vara lite mer tålig än den förra versionen av Peter Öberg men i övrigt väldigt lik. Hur toppfarten förändrats är dock osäkert. Svaret på den frågan kommer nog inte förrän tidigast på senvåren 2015…

Efter en lååång paus från orientering och träning så har jag börjat bygga om min hållning och mitt löpsteg. 2014 som började med en väldigt bra träningsvinter blev till slut ett år med bara en individuell tävlingsstart.
Efter några månaders semester från orientering och träning började jag söka efter orsaken varför jag gång på gång blivit skadad utan förvarning på att något var fel hade jag bestämt mig för att förändring måste ske. Ett mycket intressant möte med Magnus på Vikingrehab  i Uppsala var upprinnelsen till arbetet med Peter Öberg version 2.0 och det spann igång många tankar i mitt huvud. Vad som är viktigt för att min kropp skall hålla för löpning igen. Jag har under några partier av min karriär varit hel och skadefri. Men jag har haft svårt att sätta fingret på exakta orsaken. Förhoppningsvis är jag nu på rätt väg.
Nu är jag igång och tränar igen. Siktet är inställd på att åter kunna slå mig in i landslaget till hemma-VM 2016 i Strömstad. På min Twitter kan du läsa en tweet om varför jag väljer innebandy före intervaller på crosstrainer för att bygga upp min kondition efter uppehållet... :)
Tyvärr har bildbanken kraschat på hemsidan så jag kan inte längre ladda upp bilder här. Istället länkar jag till andra ställen.Inga kommentarer till detta inlägg ännu.

Copyright© Peter Öberg 2009
Copyright© Peter Öberg 2009